Werkgroep Fondsenwerving

De werkgroep Fondsenwerving is binnen de stichting Heidense Kapel Wieringen een vaste werkgroep die verantwoordelijk is voor het werven van sponsoren en fondsen. De werkgroep houdt zich bezig met het benaderen van nieuwe sponsoren en het onderhouden van contacten met huidige sponsoren.

Daarnaast organiseert de werkgroep sponsor- en fondsenwervingsacties, dit in samenwerking met de andere werkgroepen binnen de stichting, en is actief op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bouwplannen van de Heidense Kapel Wieringen te financieren.

Activiteiten vanuit de werkgroep Fondsenwerving:

  • Tijdens de Kerstmarkt in Medemblik op 11 en 12 december 2015, waarbij 11 December de drukbezochte Dickensdag in Medemblik is. Hier verkocht de stichting Heidense Kapel Wieringen kaarten, kruidenbitter en opgemaakte tulbandjes in haar kraam.
  • Op het kantoor van de Culturele Kring Wieringen staan ettelijke doosjes StroeërNatte (een heerlijk kruidenbittertje) Deze worden voor € 15,- verkocht aan de voorbijgangers en de bezoekers van de viering op 6 december 2015 in de Michaëlskerk te Oosterland.
  • Kenneth Stamp 8 prachtige en sfeervolle foto’s om niet ter beschikking gesteld voor het laten drukken van kaarten. De Burghout Design & Druk, Hippolytushoef heeft er mooie blanco onbedrukte kaarten van gemaakt die een ieder van een zelfgekozen tekst kan voorzien. Deze kaarten kosten € 3.- in een verpakking van twee stuks en zijn vanaf nu ook te koop.
  • Schrijver-chroniqueur J.T. Bremer, bekend van de tweedelige uitgave “Wiringherlant” en het boek “Rondom het Oude Veer”, signeerde op Valentijnsdag, zaterdag 14 februari 2015, bij boekhandel Burghout (nu Wieringer Boekhandel) in Hippolytushoef zijn nieuwste bundel.De plannen voor herbouw van de Heidense Kapel op Stroe hebben de heer Bremer geïnspireerd zijn pen op te nemen.
    Met de geschiedenis van de kapel en de omgeving van Stroe in het achterhoofd, schreef hij twee verhalen: De Zanger van Stroe en Een Kerstkind voor Dubbele Jan. René Roessingh heeft de bundel rijk geïllustreerd, met op elke bladzijde één of meer tekeningen in kleur. De prijs van de verhalenbundel bedraagt € 4,95. De opbrengst komt geheel ten goede aan de voorgenomen bouw van de kapel. Een mooi gebaar van de heren Bremer en Roessingh, en drukkerij Burghout. (bron: Wieringernieuws)
  • Heerlijk Helder Heidenen, vanaf heden bij Trien van de Gest in ’t Theeater verkrijgbaar: ‘Heidense Kapel Mélange’. De ‘Heidense Kapel Mélange’ kost € 1,95 per pakje. Van elk verkocht pakje gaat 50 cent in een potje om tufstenen te vergaren voor de herbouw van de Heidense Kapel op Stroe. De Heidense Kapel Mélange is ook verkrijgbaar in cadeauverpakkingen, bijvoorbeeld met rum/rozijnen Tufsteentjes, theefilterzakjes en nog veel meer. Verkrijgbaar in ’t Theeater, Gesterweg 4, Den Oever. (bron: 13-09-2014 Wieringernieuws)

 

Sponsering Druk & Design Burghout.

Sponsoring Design & Druk Burghout, Hippolytushoef.