De bouw

Heidense Kapel Wieringen staat

De bouw van de Heidense Kapel is nagenoeg voltooid. Op 23 september overhandigde de vrijwillige bouwploeg de sleutels aan het bestuur. Wat rest is het leggen van de vloer, bestaande uit oude grafstenen en kerkdallen, het plaatsen van de bel en het afronden van de windvaan op de toren.

Als middenpad in de Kapel is gekozen voor oude grafstenen, met de tekst omhoog. Deze stenen zullen worden aangevuld met kerkdallen, met de handgehakte, hardstenen tegels. Het toegangspad zal bestaan uit oude zandsteenplaten. Voor de bel, teruggevonden in de voormalige Oosterlanderschool, is in de torenspits een houten frame gemaakt. Met het hout dat is overgebleven van de bouw, zijn zes zitbankjes gemaakt.

IMG_7449 IMG_7456

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_7459Afgelopen donderdag en vrijdag (6 en 7 oktober 2016) is de kapelvloer gelegd door Marc ten Brinke en Aswin de Jonge van stratenmakers bedrijf ten Brinke. De basis wordt gevormd door oude Belgische hardsteen “Dallen” (soort plavuizen in diverse afmetingen).

Daarnaast zijn een aantal hardstenen zerken die afkomstig zijn van de NH kerk in Hippolytushoef als een soort loper naar het altaartje bestraat. Hier en daar is nog een mooie grafsteen verwerkt. Het is een passend geheel geworden.

Als de voegen voldoende verzadigd zijn, worden eind volgende week naar verwachting de houten bankjes geplaatst. Ook deze zijn, evenals de eiken deuren, gemaakt door de gebroeders Arie en Cor Eriks.

 

 

  • Klik op de foto om deze te vergroten.

 

DSC_6891Vlag in top Heidense kapel, lees verder..

Balkenlaag bereikt, lees verder…

Kapel krijgt vorm, lees verder…

Fundering gestort, lees verder..

Start bouw, lees verder..

Windwijzer, lees verder..

Vrijwilligers gezocht, lees verder..

Benefietmiddag 24 april 2016, lees verder..

Memoriam Kees Klein, lees verder..